Megjelent a Pikler Interjúkötet

Sok éves előkészítés után végre megjelent a Pikler interjúkötet, mely Mózes Eszter és Papp Szilvia írásait is magában foglalja. A Pikler Intézet alapítója és a pikleri pedagógia kidolgozója ebben az interjúban őszintén és részletesen beszél életéről, családjáról és mindarról, ami pedagógiájának kialakulásához, majd a "Lóczynak", ennek a módszertani modellként működő csecsemőotthonnak az elindításához vezetett.

A történeti perspektívát az interjú mellett közölt két előadás egészíti ki. A szerzők, Mózes Eszter klinikai gyermekpszichológus és Papp Szilvia gyógypedagógus - évtizedek óta a Pikler® Ház munkatársai - a pikleri pedagógia értékeit, szakmai körökben egyszerre inspiráló és provokatív jellegét, a kortárs nevelési szemléletekre gyakorolt hatását világítják meg.


Az Interjúkötet megvásárolható a Pikler Shopban. Gyermeknapi akciónk keretében május hónapban a kötet mellé ingyen adjuk Myriam David gyermekpszichológus és Genevieve Appell pszichiáter Pikler Intézetről szóló, A Lóczy - sajátos gondolkodás-gondoskodás a csecsemőkről, a kisgyerekről című könyvét.