Megjelent a "Játékkönyv"!

Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb kiadványa, a kisgyermekek játékával foglalkozó kiskönyv a német, spanyol, angol, portugál és további, kisebb nyelvek után 2020 novemberében végre magyarul is megjelent. A Kálló Éva és Balog Györgyi által az egykori csecsemőotthonban tett megfigyelések alapján eredetileg szakemberek számára készített módszertani útmutatót most Hevesi Katalin és Majoros Mária átdolgozásában olvashatják. A szakmai tartalom így közérthető, élvezetes olvasmányként juthat el a szélesebb nagyközönséghez is: a kisgyermekes szülők éppúgy találhatnak benne értékes információt a játékfejlődés jellegzetességeiről, mint a mai kisgyermeknevelők és egyéb szakemberek.

A könyv különlegessége, hogy a legkisebbek (0-2 éves korig) játék-tapasztalatainak olyan részleteire hívja fel a figyelmet, melyek bár meghatározóak a gondolkodás fejlődésében, mégis kevés szó esik róluk. A könyv segítségével végigkövethetjük a csecsemő játéktevékenységének fejlődését a kéznézéstől a többtárgyas manipulációig.

Tardos Anna ajánlása a könyvhöz: "Abban a reményben adjuk át a magyar kisgyermeknevelési szakembereknek, és az érdeklődő szülőknek e kis könyvünket, hogy ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy akár otthon, akár a bölcsődékben még gazdagabbá váljon a csecsemők és kisgyerekek játéktevékenysége." A Reismann Marian fotóival gazdagon illusztrált kiadvány most új arculatú borítót is kapott.